Veelgestelde vragen

Hoe kan ik opdracht geven tot verkoop / verhuur van mijn woning?

Je kunt voor meer informatie met Hoomly bellen (085) 06 07 889 of mailen maar je kunt je woning ook direct aanmelden door het volgen van de hierna gemelde stappen. Lees meer hierover in het stappenplan »

Hoe snel staat mijn woning op Funda

Voordat je huis op funda wordt geplaatst, worden de door jou aangeleverde gegevens door ons gecontroleerd. Ook voegen wij de basisgegevens van je woning toe zoals de kadastrale aanduiding en het energielabel. Verder wordt het gebruiksoppervlak bepaald en verwerkt in de advertentie. Pas na controle zal de woning door ons aangemeld worden bij Funda. Zo zorgen we er samen voor dat de gegevens die online komen kloppen.

Hoe krijg ik reacties en aanvragen voor bezichtigingen

Reacties van potentiële kopers komen binnen in je eigen mailbox. Bij elke nieuwe reactie ontvang je bericht van ons. Je neemt zelf contact op met geïnteresseerden en plant zelf de afspraken in voor bezichtigingen. Wij bieden altijd ondersteuning waar nodig.

Bieden en onderhandelen

Potentiële kopers kunnen via de website een bod uitbrengen op jouw woning. Daarbij worden de belangrijkste voorwaarden opgevraagd zoals het financieringsvoorbehoud, voorbehoud bouwkundige keuring en de gewenste datum van overdracht. Biedingen komen bij ons binnen waarna wij ze aan jou voorleggen. Daarna wordt in overleg de reactie voorbereid of een onderhandeling gestart.

Wat is een inmeting van het huis volgens NEN2580?

Het biedt een stuk zekerheid en transparantie als je op het punt staat om je huis te verkopen. Je hebt altijd de juiste informatie in handen waar het gaat om maatvoering, om potentiële kopers te overtuigen.

Kan ik mijn opdracht nog annuleren

Opdracht intrekken/annuleren:
Je kunt tot 14 dagen nadat je opdracht hebt gegeven voor het in verkoop nemen van je woning kosteloos annuleren. Is de woning ingemeten? Dan betaal je €195,- annuleringskosten. Als de woning op Funda is geplaatst en gepubliceerd kun je ook annuleren maar dan betaal je wel €395,- aan annuleringskosten. Je krijgt dan het opnamerapport en foto's thuisgestuurd, maar zit verder nergens aan vast.

Ik heb een recreatiewoning. Kan ik die met hulp van Hoomly verkopen?

Jazeker. Hoomly makelaardij bemiddeld ook bij de verkoop van je recreatiewoning. Ook bij de verkoop van een recreatiewoning geldt een vast laag makelaarstarief. Je betaald dus nooit teveel voor het verkopen van je recreatiewoning.

Ik heb bouwgrond. Kan ik die met hulp van Hoomly verkopen?

Jazeker. Ook voor het verkopen van bouwgrond ben je bij Hoomly aan het juiste adres. Er wordt voor drie maanden aaneengesloten geadverteerd op alle grote huizenportals. Is de verkoop dan nog niet gelukt? Geen probleem! Voor € 175,- kan je advertentie weer voor 3 maanden worden verlengd. Zo ben je altijd zeker van een succesvol verkooptraject.