Hoe kan ik opdracht geven om mijn huis in verkoop te nemen?

U kunt voor meer informatie met Hoomly bellen of mailen maar u kunt uw woning ook direct aanbieden op https://www.hoomly.nl/zelf-je-huis-verkopen/start-verkoop.
Nadat u een account heeft aangemaakt kunt u meteen beginnen met het invoeren van uw woninggegevens. Zodra de woning op Hoomly is gepubliceerd wordt deze direct aangemeld bij Funda, Huislijn, Jaap en Pararius. In de meeste gevallen is de woonadvertentie 24 uur later zichtbaar op alle media.

Wat zijn de kosten voor het in opdracht geven tot verkoop?

Basispakket € 395,- inclusief BTW.
Uitgebreid pakket € 995,- inclusief BTW.

Kan ik mijn opdracht nog annuleren?

Basispakket:
Voordat er een woningopname is geweest kun u de opdracht altijd kosteloos annuleren. Als de woningopname heeft plaatsgevonden kunt u tot 14 dagen daarna ook nog annuleren maar dan betaalt u wel annuleringskosten.Voor het basispakket worden als uw woning op Funda is geplaatst maximaal € 245,- aan anuleringskosten in rekening gebracht.
Uitgebreid pakket:
Voordat er een woningopname is geweest kun u de opdracht altijd kosteloos annuleren. Als de woningopname en inmeting heeft plaatsgevonden en de professionele fotograaf is geweest, kunt u tot 14 dagen daarna ook nog annuleren maar dan worden € 495 aan annuleringskosten in rekening gebracht. U krijgt dan het opnamerapport en foto's thuisgestuurd, maar zit verder nergens aan vast. Als u de verkoopopdracht intrekt nadat de woning ook nog op funda is geplaatst, zijn de annuleringskosten kosten €695,-  

Hoe kan het dat Hoomly zo goedkoop is?

Bij een regulier makelaarskantoor wordt een percentage over de gerealiseerde verkoopprijs aan courtage in rekening gebracht. Afhankelijk van de verkoopprijs van de woning kan dit wel oplopen tot gemiddeld €4.732,- of zelfs nog meer...

Bij Hoomly doen wij dat niet. Wij brengen geen courtage in rekening maar een vast bedrag, ongeacht de waarde van de woning. Omdat wij aan u vragen actief mee te helpen bij de verkoop bespaart u een groot bedrag aan makelaarskosten. Zo doet u bijvoorbeeld zelf de rondleidingen, levert u zelf fotomateriaal en teksten aan. Er volgen geen extra rekeningen. Zo weet u vooraf precies wat de kosten zijn.

Waarom heeft Hoomly een kopie van mijn ID nodig?

Als makelaar moeten wij, in het kader van onze wettelijke verplichting, altijd de identiteit van alle betrokken partijen verifiëren, zodat we weten dat we met de juiste personen te maken hebben. Wanneer we niet persoonlijk kunnen verifiëren, moeten we dit op een andere manier doen. Daarom vragen wij u om toezending van een kopie-ID.
Let op! wij verzoeken u het BSN nummer op uw kopie-ID i.v.m. privacy wetgeving met zwarte pen door te halen zodat dit onleesbaar is voor derden.

Hoe ziet de presentatie op Funda eruit?

De Funda uitgebreide presentatie bestaat uit het 1 jaar lang plaatsen van alle kenmerken en uitgebreide omschrijving, foto's gemaakt door een professionele fotograaf, 2D of 3D plattegronden, Videotour en een NEN2580 inmeting van uw pand.

voorbeeld funda pakket (basis en uitgebreid pakket)

funda basis

 

Voorbeeld 2D: onderdeel van het uitgebreid verkooppakket

funda plattegrond 750x300

 

Voorbeeld 3D: onderdeel van het uitgebreid verkooppakket

 Interactieve bezichtiging van woning. Optioneel op basis en uitgebreid pakket. (Klik in de foto voor een voorbeeld )

video interactieve bezichtiging

Heeft u gekozen voor een Funda basisplaatsing dan gaat na 3 maanden het pakket over in een Funda mini publicatie, 1 foto, 9 kenmerken en uitgebreide omschrijving.

Voorbeeld Funda mini publicatie

funda mini


Welke documenten moet ik aanleveren als ik mijn woning ga verkopen?

Als u overeenstemming heeft bereikt over de voorwaarden en vraagprijs dan legt u dat vast in een koopovereenkomst. Aan deze overeenkomst dienen de navolgende documenten te worden gehecht:

  • Identiteits-bewijzen van u en van uw partner c.q. mede-eigenaar van het pand.
  • Kopie akte van levering (kopie van de aankoopakte van uw woning)
  • Kopie van de meest recente WOZ beschikking
  • Is uw woning (deels) verhuurd?: Kopie verhuurovereenkomst
  • Indien van toepassing: Verklaring van erfrecht
  • Kopie energiecertificaat
  • Kopie bouwkundige tekeningen
  • Bij een appartement: Kopie splitsingsakte
  • Bij een appartement: Kopie reglement VVE

Mag ik zelf de verkoopwaarde van mijn woning bepalen?

Jazeker! U mag de waarde van uw woning zelf bepalen, maar als u niet helemaal zeker bent van uw zaak is het beter om dit aan de deskundigheid van de Hoomly taxateur over te laten. Heeft u al een vraagprijs bepaald en wilt u dat onderbouwd zien? Een handig hulpmiddel om zelf de waarde van uw woning te bepalen is die van de Vastgoedschatter. Met deze rekentool wordt aan de hand van een aantal gegevens die bekend zijn van vergelijkbare objecten een indicatieve waarde bepaald. Klik hier om naar de online waardebepaling te gaan.

Kan ik zelf foto’s maken of is het beter om dit uit te besteden?

Een van de belangrijkste onderdelen bij de verkoop zijn de foto's van uw huis. Heeft u ervaring met fotografie en kunt u zelf goede foto's maken? Ga direct aan de slag. U kunt uw foto’s later altijd laten checken door 'zelfjehuisverkopen'. Het is heel belangrijk dat de kwaliteit van uw foto’s hoog is, daarmee komt uw woning namelijk hoger in de zoeklijsten van funda. Ook wordt uw woning beter bekeken met een goede hoofdfoto en dat resulteert weer in meer interesse voor uw woning. U kunt tenslotte maar één keer een eerste indruk achterlaten. Valt het resultaat tegen of laat u het liever over aan een expert? Schakel dan één van onze fotografen in.

Krijg ik een raambord 'Te Koop'?

Jazeker, u krijgt een 'V'-raambord 'Te Koop'. Hiermee trekt u de aandacht van uw directe omgeving en laat u zien dat uw huis te koop staat! (onderdeel van uitgebreid pakket)

Ik heb een andere vraag

U heeft een vraag die hierboven niet bijstaat? Met al uw overige vragen over het verkoopproces kunt u terecht op het contactformulier. Omschrijf de vraag zo gedetaileerd mogelijk en vermeld uw telefoonnummer. U krijgt altijd binnen 3 werkdagen antwoord. Ook kunt u tijdens kantooruren bellen. call answer (043) 855 39 12

Mijn account

Hoe gaat Hoomly om met persoonlijke gegevens? 
Zie ons privacybeleid

Tarieven

Alle tarieven genoemd in deze website zijn inclusief 21% BTW