Je wilt graag zelf je huis verkopen op Funda?

Je hebt besloten om je huis te gaan verkopen en je wilt graag zelf je huis adverteren op Funda? Helaas is dat niet mogelijk. Een huis aanbieden op funda kan alleen via een makelaar. Hoomly makelaardij kan je daarbij helpen.

 

Informatiegesprek aanvragen

 

Zelf je huis adverteren op Funda


 

bezichtigingen

Wat kun je zelf doen?

Ga je je huis verkopen en overweeg je een groot gedeelte van de verkoop zelf te regelen? Steeds meer huiseigenaren gaan er toe over om een aantal eenvoudige werkzaamheden van de makelaar over te nemen. Hierbij kun je denken aan het verzorgen van de rondleidingen, zelf de advertentietekst voor Funda schrijven of misschien zelfs wel de foto’s van je huis maken. Hiermee kun je duizenden euro’s besparen aan makelaarskosten. Het leuke werk doe je zelf. De andere taken laat je over aan Hoomly makelaardij. 


 

Wat doet Hoomly makelaardij voor je?

Eigenlijk is dat heel kort samen te vatten. Wij doen alles wat een traditioneel makelaarskantoor voor je zou doen behalve het leukste gedeelte van de verkoop: de bezichtigingen. Dat doe je zelf. Wij regelen dus alles voor je, van de woningopname tot en met de notaris. En dat alles voor een prijs vanaf

 

€ 397,- 

2


 

Waarom moet een huis op Funda staan?

Potentiële huizenkopers beginnen hun zoektocht meestal op Funda. Het is dus erg belangrijk om je huis op Funda aan te bieden. Er zijn naast Funda nog een aantal andere sites zoals Huislijn, Jaap en Pararius, maar waar het gaat om de meest bezochte huizensite is Funda de nummer 1 in Nederland. Het is dus een must om je huis op Funda te adverteren! Maar hoe werkt dat? Hoe plaats je je huis op Funda?

 

funda1

 

Mijn huis plaatsen op Funda!

Hoomly makelaardij is de beste internetmakelaar die je kan helpen bij het plaatsen van je woning op Funda. Onze dienstverlening houdt echter niet op met het plaatsen van een Funda-advertentie. Hoomly gaat verder dan alleen maar advereren op Funda. Hoomly begeleidt je van A tot Z in het verkoopproces. 


Je huis verkopen met of zonder makelaar?

Vind je het niet erg om zelf veel zaken te regelen rondom de verkoop, maar wil je wel graag hulp bij het bepalen van bijvoorbeeld je verkoopstrategie? Dan kun je ervoor kiezen specifiek daarvoor een verkoopmakelaar in te schakelen. Er zijn verschillende namen voor hetzelfde principe: à la carte, deeldiensten, noem maar op. Het concept is simpel: je betaalt alleen voor de elementen die je af wilt nemen.

Veelvoorkomende constructies zijn dat je zelf een wervende tekst schrijft voor je te koop staande huis én dat je de bezichtigingen op je neemt. Op zich niet vreemd, want die kosten een makelaar veel tijd (en dus geld). Er zijn ook constructies waarbij je als verkoper zelf de foto's maakt. Daar moet je wel mee oppassen: professionele foto's maken wel echt een verschil bij de presentatie.

 

Je huis verkopen met een makelaar

Hét kenmerk van de ‘gewone’ makelaar is dat je courtage betaalt voor de verleende diensten. Dat is veelal een percentage van de behaalde verkoopprijs. Je weet dus pas na de verkoop hoeveel het is. Het makelaarsloon is dus afhankelijk van de verkoopsom van een huis. Logisch, want 1,5% van een miljoen is andere koek dan 1,5% van een ton. Grofweg kun je momenteel uitgaan van een percentage tussen de 1,2 en 2% van de verkoopwaarde, exclusief btw. Over dit bedrag kan vaak worden onderhandeld. Het is dus goed om dat in de gaten te houden. En vergelijken heeft zin.

De makelaar zorgt voor de verkoop van je woning, bijvoorbeeld door het huis op funda te plaatsen, te adverteren en een verkoopbrochure te maken. Belangrijk om te weten: als de makelaar de woning op funda zet, betekent dit dat hij ook de onderhandelingen moet doen. Schakel je een ‘gewone’ makelaar in, dan kun je rekenen op full service: een goed advies, stevige prijs en de promotie, maar ook zorg voor de bezichtigingen en de administratieve afhandeling. Plus een niet te onderschatten element: je makelaar neemt altijd het onderhandelingsproces voor je uit handen. Zonder emotie en met kennis van het proces zorgt hij of zij dat je de beste prijs krijgt voor je huis. 

Met behulp van een internetmakelaar

Hét voorbeeld van de moderne makelaar: de internetmakelaar. Een internetmakelaar is een goedkopere vorm om je huis te verkopen én toch gebruik te maken van een makelaar. Omdat deze verkoopmakelaar vrijwel alles online doet, heeft hij bijvoorbeeld geen kantoor dat onderhouden moet worden. Wel is het zaak, zoals bij elke makelaar eigenlijk, goed op te letten wat je krijgt voor je geld. Natuurlijk wil je geld besparen, maar je wilt met zo'n grote uitgave ook weer niet besparen op advies of begeleiding.

In deze verkoopconstructie gaat de makelaar er eigenlijk altijd vanuit dat je als verkoper actief bijdraagt aan de verkoop van je huis. Sommigen zullen alleen een advertentie van je huis op hun website plaatsen en uitsluitend via de mail communiceren. Anderen hebben een uitgebreider dienstenpakket en maken bijvoorbeeld ook foto’s en plattegronden van je huis. Het is prettig om één contactpersoon aan te houden als je een internetmakelaar hebt.

 

 

Informatiegesprek aanvragen

 

of plaats je huis direct op Funda »