house16  |  Hoe werkt het?Wat kost het?  |  Koop  |  Huur  |   Reviews  |  Inloggen  

Waardebepaling

Woningwaarde berekenen


 

Gratis waardebepaling

Wilt u liever eerst weten wat uw woning waard is? Met de gratis online rekentool rekent u binnen enkele seconden de woningwaarde van uw huis uit.

Gebaseerd op échte verkoopprijzen

De woningwaardeberekening is gebaseerd op gegevens van uw huis en data van de gemeente. Dit zijn onder andere de locatie, bouwjaar, perceel- en woonoppervlakte, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen bij u in de buurt.

Een waardebepaling is geen taxatie

Goed om te weten: de uitkomst van de waardebepaling is geen taxatie. Voor het veranderen van uw hypotheek of het kopen van een huis heeft u nog steeds een officiële taxatie nodig.

 

Geldhuis

 

Liever een deskundige waardebepaling met rapport?

Met de Waarde Indicatie van Vereniging Eigen Huis / Calcasa krijgt u binnen enkele minuten een betrouwbare indicatie van de waarde van een woning, zonder tussenkomst van een taxateur. Dat scheelt tijd én geld.

Hoe bepaalt VEH/Calcasa de waarde van een huis?

Vraagt u bij VEH/Calcasa een Waarde Indicatie aan, dan ontvangt u binnen enkele minuten een waarderapport per e-mail. De woningwaarde die hierin staat, is gebaseerd op 25 gerealiseerde woningtransacties in de straat en buurt. Het rapport geeft daarnaast inzicht in de betrouwbaarheid van de waardering en vermeldt een onder- en bovengrens. Ook krijgt u informatie over vergelijkbare verkochte woningen en voorzieningen in de omgeving.

Altijd een actuele waarde

Zijn er onlangs geen woningtransacties geweest in de buurt, dan vertaalt VVE/Calcasa gegevens van oudere transacties naar een actuele waarde.

Waarvoor kunt u een waarde indicatie gebruiken?

Een Waarde Indicatie van Calcasa is bijvoorbeeld handig als u uw huis in de verkoop doet en de vraagprijs wilt vaststellen, voor het bepalen van een reëel bod op een huis of als u gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van uw woning. De Waarde Indicatie is geschikt voor bestaande eengezinswoningen en appartementen (koop).

Let op: deze Waarde Indicatie kunt u niet gebruiken bij uw bank voor aanpassing van de hypotheekrente.

Wat kost een online waardebepaling?

€ 27,95 (Ledenprijs VEH € 17,95)